Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama: Nerede Oy Kullanacağım?

MEB ajanda aktivasyon kodu gelmiyor
Yurt İçi Seçmen Sorgulama Nerede Yapılır Nerede Oy Kullanacağım Seçmen Kaydı Nasıl Yapılır 2024

Yurt İçi Seçmen kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır? Nerede Oy Kullanacağım?

31.03.2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler genel seçimlerinde oy kullanacak vatandaşlar, seçmen kağıtlarının ne zaman dağıtılacağı konusunda bilgiler henüz netleşmedi. Yüksek Seçim Kurulu seçmen kağıtlarının ne zaman dağıtılacağını ve oy kullanım yerleri hakkında bilgi verilmedir. 31 martta yapılacak olan yerel seçimlerin Yüksek Seçim Kurulu takviminde sona yaklaşıldı. Oy kullanacak vatandaşların Mahalli İdareler Genel Seçimleri oy kullanacakları sandıkları, Yüksek Seçim Kurulu resmî web sitesi, E-devlet, Yüksek Seçim Kurulu Sorgulama uygulamasından ya da Yüksek Seçim Kurulu Çağrı Merkezi üzerinden sorgulanmaktadır.

Seçmen Kağıtları Ne Zaman Dağıtılacak? 2024

31 martta yapılacak olan yerel seçimler için Yüksek Seçim Kurulunun takvimine göre sona gelindi. Seçmen bilgi kağıtları dökümü ve dağıtımları 29 Şubat itibariyle başlayarak 24 Mart’ta son bulacak. Seçmenler oyu kullanacakları sandıkların bilgisine ve adreslerine gönderilen seçmen bilgi kağıdından öğrenebilmektedir. Seçmen bilgi kağıdında kayıtlı oldukları yerlerde oy kullanabilir. Seçmen bilgi kağıtları dağıtılmadan önce seçmenler nerede oy kullanacaklarını öğrenebilecek.

MEB ajanda aktivasyon kodu gelmiyor

Seçmenler oy kullanacakları yer ve sandıklar hakkında bilgi almak için E-devlet, Yüksek Seçim Kurulu, Yüksek Seçim Kurulu Mobil Uygulaması ya da Yüksek Seçim Kurulu Çağrı Merkezi olan 444 9 975 numarası üstünden kontrol edebilirler. Bu platformları kullanarak oy kullanacakları sandıklar hakkında bilgi alabilirler. Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan uyarılara göre seçmen kaydı sorgulama işlemleri sadece belirlenmiş kanallar aracılığıyla yapılabilecek. Bunun haricinde mail, e-posta ya da çağrı gibi farklı yöntemler asla kullanılmayacak.

Seçmen Kâğıdı Olmadan Oy Kullanmak Mümkün Mü?

31.03.2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçiminde oy kullanacaklar seçmen kâğıdı olmadan oy kullanamayacak. Ancak oy kullanmak için Türkiye Cumhuriyeti numarası bulunan kimlik belgesinin yanlarında olması zorunludur. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının yer aldığı nüfus cüzdanı, evlenme cüzdanı, Kimlik ve pasaport, resmi daireler tarafından verilen resmi nitelikli belgelerin biri yanında bulundurulmalıdır. Bu belgelerden bir tanesinin bulunması oy kullanma sırasında yeterli olacaktır. Bu nedenle oy kullanmaya gitmeden önce evrakların kontrol edilerek gidilmesi gerekmektedir.

Twitter Para Kazanma Özelliği Nedir, Nasıl Açılır?

Total
0
Shares
Öneriler