Hamilelikte Bitki Çayı İçilir Mi? Gebelik Döneminde İçilebilecek 6 Çay Önerisi

Gebelikte Bitki Çayı Tüketilmesi Zararlı Mı? Hamilelikte Hangi Bitki Çayı İçilir? Hamilelik Döneminde Hangi Bitki Çayları Tüketilmemelidir?
Gebelikte Bitki Çayı Tüketilmesi Zararlı Mı? Hamilelikte Hangi Bitki Çayı İçilir? Hamilelik Döneminde Hangi Bitki Çayları Tüketilmemelidir?

Hamilelikte Bitki Çayı İçilir Mi?

Hamilelikte bitki çayı içilir mi? Sorusu özellikle gebelik dönemlerinde anne adaylarının en fazla merak ettiği konuların başında gelmektedir. Belirli hastalıkların semptomlarını azaltmak amacıyla bitki çayları tüketilmektedir. Fiziksel problemlerin azaltılmasının yanı sıra yatıştırıcı ve sakinleştirici özellikleri sayesinde normal dönemlerde tüketilmektedir. Ancak bitki çayını tüketmek her zaman faydalı olmaz aksine zararları da bulunmaktadır.

Gebelik dönemlerinde bitki çayı tüketmek zararlı olabilir. Gebelikte bitki çayı tüketmek isteyen anne adaylarının ölçülü ve doktor tavsiyesi ile tüketmesinde fayda var. Onay vermemesi durumunda bitki çayları faydasından çok zararlara neden olabilir.

Gebelikte Bitki Çayı Tüketilmesi Zararlı Mı?

Gebelik dönemlerinde tüketilen bitki çayları başta mide bulantısı olmak üzere hamilelik dönemi boyunca görünen ödem ve ağrıların en aza indirilmesi amacıyla tüketilmektedir. Gebelik dönemi sonrasında ise süt kalitesinin ve miktarının artması, şişkinlikleri ve gebelikte meydana gelen gaz sorunlarını azaltmak amacıyla tüketilmektedir.

Bitki çaylarını gebelik dönemi boyunca yeterli miktarlarda ve doğru şekilde tüketildiğinde fayda sağlayabilir. Buna ek olarak gebelik dönemi boyunca tüketilen her besinin kontrollü şekilde tüketilmesi son derece önemlidir. Bitki çayları faydalı olarak görünse de gebelikte bitki çayı tüketmek olumsuz etkilere yol açabilir. Gebelik dönemi boyunca bitki çayını tüketmeden önce uzman hekime başvurmak ve önerilmesi durumunda kontrollü şekilde tüketilmesi gerekmektedir.

Facebook Şu Anda Kod Gönderemiyoruz

Hamilelikte Hangi Bitki Çayı İçilir?

Gebelik döneminde gelişen nedenlerden dolayı bağışıklık sistemi zayıflar. Bu nedenle vücut hastalıklara karşı normalden daha zayıftır. Gebelik döneminin ilk 3 ayından itibaren ilaç kullanımı normal dönemlere göre daha düşük seviyededir. Özellikle mevsimler hastalıklarda anne adayları ilaç kullanamadığı için bitki çaylarını tüketerek hastalıkların şiddetini minimum seviyeye indirmek istemektedir. Gebelik dönemi boyunca doktor tavsiyesi ile tüketilmesi mümkün olan bitki çayları şu şekildedir:

  • Kuşburnu Çayı: C vitamini bulunan kuşburnu çayı bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir.
  • Ihlamur Çayı: Gebelik döneminde solunum sıkıntısı çekenler için faydalı olabilir.
  • Meyve Çayları: Vitamin olarak oldukça zengin bitki çaylarıdır.
  • Nane Limon: şişkinlik, gribal enfeksiyon ve mide bulantı durumlarında etkili olabilir.
  • Zencefil Çayı: Gebelik dönemi boyunca sürekli olarak mide bulantısı çeken anne adaylarının tüketmesi faydalı olabilir.
  • Melisa Çayı: uyku problemi yaşayan anne adayları için faydalı olabilir.

Yukarıda bulunan bitki çaylarının gebelik döneminde zararı olmasa da uzman doktor tavsiyesi olmadan tüketilmemesi gerekmektedir. Buna ek olarak uzman doktorlar tüketilmesi durumunda ölçülerini doğru şekilde vererek tüketilmesi önerilmektedir.

Hamilelik Döneminde Hangi Bitki Çayları Tüketilmemelidir?

Gebelik döneminde bitki çaylarını tüketmek kasılma, düşük riskleri ve kanama durumlarını tetikleyebilecek etkilere sahiptir. Buna ek olarak gebeliğin sonlandırma riski olması sebebiyle doktor tavsiyesi olmadan hiçbir bitki çayının tüketilmemesi gerekmektedir. Gebelik dönemi boyunca tüketilmesi risk olarak kabul edilen bitki çayları şu şekildedir:

  • Maydanoz suyu
  • Adaçayı
  • Papatya çayı
  • Rezene
  • Kekik

Gebelik dönemlerinde adaçayını tüketmek düşük riskini artıracak bitki çayları arasında yer alırken, rezene ve kekik çayları rahmi uyarması sebebiyle kanama, düşük ve erken doğum riskini artırabilir. Papatya çayı halk arasında sakinleştirici etkisiyle bilinse de hamilelikte bitki çayı içilir mi sorusunun en net cevabını uzman doktorlar tarafından verilebilir. Maydanoz çayı rahime etki ederek kasıkları uyararak kanamalara yol açabilir.

Gebelik dönemi boyunca bitki çaylarını tüketmek kesinlikle önerilmez. Olası alerji durumları, yan etkileri ya da problemlere yol açabilecek yan etkileri bulunan bitki çaylarını gebelik dönemi boyunca tüketmemekte fayda var. Özellikle bitki çayını tüketmek zorunda kalan anne adaylarının doktorların tavsiye etmesi durumunda miktarlara dikkat edilerek tüketmesi ve tüketim sonrasında olası yan etkilerin görülmesi durumunda geç kalmadan sağlık merkezine gitmeleri faydalı olacaktır.

Yazımız sadece bilgilendirme amaçlıdır, Oluşabilecek sorunlardan web sitemiz sorumlu değildir. Web sitemizde yer alan bilgilerin doğruluğunu mutlaka bir uzman hekime danışınız.

Barbunya Nedir? Faydaları Nelerdir? Barbunya Besin Değerleri

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öneriler